2021-12-24 08:29:12• hírek • Bede Emőke

Bírság helyett kávét és meleg teát osztottak a szatmári rendőrök

Karácsony idején sokan indulnak útnak, s akár több száz vagy akár több ezer kilométer megtétele után végre újra megölelhessék rég nem látott szeretteiket. Mivel egy-egy ilyen út rendkívül fárasztó lehet, a szatmári rendőrök különleges meglepetéssel készültek a sofőröknek: büntetés helyet ez alkalommal egy-egy bögre meleg teával vagy kávéval, illetve egy kis szaloncukorral kedveskedtek nekik.

S míg a sofőrök a meleg italt kortyolgatták, a rendőrök néhány tanáccsal is ellátták őket. Mint elmondták, 2 óra folyamatos vezetés után érdemes 15 perc szünetet tartani, ha pedig időre kell érkezni valahová, inkább induljunk el hamarabb, mintsem a késéstől tartva kapkodva, figyelmetlenül vezessünk. Amennyiben az úttestet hó vagy jég borítja, ne hajtsunk gyorsan, hiszen ezáltal magunk és mások testi épségét is kockáztatjuk.


Az ónos eső, a havazás és az erős szél könnyűszerrel létrehozhat ideiglenes forgalmi akadályokat, viszont a rendőrség mindenkit arra int, még az ilyen helyzetekben is maradjon nyugodt és ne feledkezzen meg az más autósok felé tanúsított udvariasságról sem. Felhívták továbbá a figyelmet a megfelelő követési távolság fontosságára, az útviszonyoknak megfelelő haladási sebesség megválasztására, valamint arra is, mennyire veszélyes lehet az alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatti vezetés.


Ami pedig a gyalogosokat illeti, a rendőrség számukra azt ajánlja, hogy csak a megfelelő módon jelzett gyalogátkelőkön kelljenek át, és a járda helyett ne használják az úttestet.


„A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedési rendőrei ez úton is kellemes ünnepeket, sok egészséget és eseménytelen utazást kívánnak a forgalom minden résztvevőjének” – zárja közleményét a hatóság.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: